Parkiet ?

Jakie materiały polecacie, a jakie nie sprawdziły się w Waszym przypadku?

Nowy
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 13:26
Planuję remont w domu i nie wiem co położyć na podłogę. Myślałam nad parkietem ułożonym w "jodełkę". Jednak nie wiem czy po pewnym czasie nie będzie odchodził i się nie obrusza ? Macie u siebie i wiecie jak to wygląda w praktyce ?
Awatar użytkownika
Administrator
Miejscowość: Wawka
PostWysłany: 08 Wrz 2011, 08:03
Jeśli wszystko będzie zrobione jak należy - łącznie z posadzką to nie masz się czym martwić. Parkiet to jedna z trwalszych okładzin na podłogę.

Nowy
PostWysłany: 07 Mar 2012, 13:46
Masz spory wybór,bo możesz położyc parkiet,płytki podłogowe,panele lub drewno naturalne. Rozwiązania te różnia sie materiałem,jakością oraz przede wszystkim ceną. To chyba najważniejsze kryterium.

Nowy
PostWysłany: 07 Maj 2012, 11:28
Ostatnio bardzo popularnym choć niezbyt tanim rozwiązaniem jest podłoga z drewna naturalnego. Taką podłogę po kilku latach możemy wycyklinować, przemalować porządnym lakierem i znowu wygląda jak nowa. Wielu moich znajomych po moich namowach zdecydowało się na coś takiego mimo początkowej niechęci. Jeśli już ktoś naprawdę nie jest przekonany do drewna, obwożę go po okolicy, pokazuję domy z bali i dodaję, że drewno jest tak wytrzymałe, że nawet w naszym kraju, gdzie są zmienne warunki atmosferyczne powstaje ich coraz więcej.

Wróć do Materiały

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość