Gdzie kupujecie materiały budowlane?
15 posty(ów)
• Strona 1 z 1
|
Jak w temacie. Gdzie kupujecie materiały budowlane/wykończeniowe? U sprawdzonych dostawców, w dużych sklepach, a może próbowaliście w internecie? Jesteśmy ciekawi Waszych opinii.
|
|
|
Ja kupuję gdzie popadnie. Markety, małe składy, duże składy, sklepiki osiedlowe (ale tu jak czegoś zabraknie
Zapraszam do rejestracji na forum.
Remonty mieszkań w Warszawie |
|
|
A co musiałby zaoferować Ci sklep/portal, żebyś został z nim na dłużej? Jest coś takiego?
|
|
|
1. Dobra cena.
2. Wszystko co potrzebne dostępne w jednym miejscu. 3. Transport na miejsce i to nie za trzy dni tylko np. nazajutrz. Teoretycznie każdy sprzedawca to daje. W praktyce wiele razy czekałem na materiał i się doczekać nie mogłem, a jak przyjechało to nie wszystko bo coś tam dowiozą. Czasem też przydaje się możliwość skorzystania z przedłużonego terminu płatności. |
|
|
Różnie to z tą dobrą ceną i dostępnością bywa. Dlatego warto czasem porównać ze sobą kilka sklepów albo jeszcze lepiej - dostawców. Co do dostawy, to zgadzam się w 100%, dodam jeszcze że dobrze jeśli wszystko dostarczone jest w jednej paczce, bez czekania na kilka przesyłek.
A co kupujesz najczęściej? Co przede wszystkim musiałoby się w takim sklepie znaleźć? |
|
|
najlepiej kupować w składach budowlanych, tylko oni tam krzywo się patrzą na małe zamówienia. Ale co tam, jak można o 30 proc. taniej kupić niż w sklepie, więc to osładza krzywe spojrzenia hurtowników.
|
|
|
Pierwsze spojrzenia może są i krzywe ale jak pojawiasz się często to stajesz się prawie domownikiem
|
|
|
ja się decyduję gdzie obsługa sklepu ci naprawdę potrafi doradzić, wytłumaczyć, pomóc w doborze. podobają mi się też filmiki instruktażowe np. na stronie sopro., pomysły na ciekawe rozwiązania. nie zawsze cena jest dla mnie najważniejsza.
|
|
|
Ja zawsze robię zakupy w sklepach internetowych,ponieważ jest tam z reguły najtaniej. Zapraszam także do mnie na www.Taniobuduj.pl posiadam materiały budowlane w atrakcyjnej cenie.
Sklep internetowy Taniobuduj.pl
|
|
|
Oczywiście zabrzmi to jak typowy spam, ale będzie także odpowiedzią na to pytanie.
Polecam sklepy internetowe, choć ze względu na rozmiary i wagę większości materiałów budowlanych wydaje się to pomysłem nietrafionym. Tak, o ile w przypadku bardzo popularnych, dostępnych w każdym miejscu materiałów, sklep internetowy jest faktycznie ostatnim miejscem do którego należałoby się udać. Nawet jeśli ceny będą tam niższe niż w tradycyjnych punktach handlowych, niestety koszty przesyłki może to szybko wyrównać lub wręcz przewyższyć. Ale już w przypadku trudno dostępnych materiałów, sklep internetowy jest czasem jedynym miejsce w którym możemy się zaopatrzyć. Ja ze swej strony polecam nasz sklep : www.budujmy.eu, gdyż spełnia kryterium wysokiej dostępności materiałów dość specjalistycznych i rzadko spotykanych. Zapraszam do obejrzenia naszej oferty. budujmy.eu |
|
|
Przed zakupem materiałów budowlanych warto zwrócić uwagę na ich jakość. Na rynku jest bardzo dużo różnych towarów i żeby sprawdzić każdy trzeba by poświęcić na to bardzo dużo czasu.
Chociaż to też zabrzmi jak spam, ale tak jak powyżej jest to odpowiedź na Wasze pytanie www.c-n-f.pl gdzie znajduje się baza materiałów budowlanych ponad 900 producentów z całej europy, możecie tu porównać materiały budowlane pod względem parametrów technicznych (pobranych z kart technicznych producentów) oraz cen. Pod wieloma produktami są również miejsca gdzie w Waszej okolicy można je nabyć. |
|
|
Tutaj moge się zgodzić z powyższymi opiniami. Warto zwrócić uwagę zarówno na jakość jak i cene materiałów,która bywa naprawdę różna. W sklepach internetowych jest zancznie taniej,możemy liczyć na promocje oraz rabaty.
|
|
|
a zdecydowanie w sklepach internetowych jest taniej, przeglądarki itd a co sądzicie o ceneo?
|
|
|
Ceneo to porównywarka cen nie sklep, ale faktycznie można wygodnie porównać ceny w poszczególnych sklepach.
|
|
|
Bywalec
Dobra opcja jeżeli chcesz porównać ceny w sklepach i tym samym wybrać tą najniższą. Też czasem korzystam z tego portalu. Poza tym opłaca się zamawiać przez internet,ponieważ masz znacznie większy wybór.
|
15 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość